Garantia produselor

Produsele comercializate de magazinul online – ExpertIT.ro provin din surse autorizate de producatori sau direct de la producatori si beneficiaza de garantie nationala sustinuta de unitati service autorizate ale partenerilor ExpertIT.ro sau ale producatorilor.

In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) perioada de garantie este de 12 luni pentru produsele de folosinta indelungata si intre 0-12 luni pentru restul. Termenul de aducere la conformitate pentru produse este de maxim 30 zile.

Termenii si conditiile de garantie sunt in conformitate cu prevederile legale si se aplica exclusiv consumatorilor (consumator – orice persoană fizică care, în legătură cu contractele reglementate de prezenta ordonanță de urgență, acționează în scopuri care se află în afara activității comerciale, industriale, artizanale sau profesionale a persoanei respective): ordonanta Guvernului nr. 21 / 1992 privind protectia consumatorilor si ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 140 din 28 decembrie 2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri. Prezenta ordonanță de urgență nu se aplică contractelor privind furnizarea de conținut digital sau de servicii digitale.

Prezenta ordonanță de urgență nu se aplică:

 • a) suportului material care servește exclusiv ca suport al conținutului digital;
 • b) bunului vândut prin executare silită sau în alt mod,ca efect al legii;
 • c) contractelor de vânzare de bunuri de ocazie vândute la licitații publice.

Vânzătorul răspunde față de consumator pentru orice neconformitate care există în momentul livrării bunurilor și care este constatată în termen de doi ani de la data respectivă.

În cazul produselor de ocazie, consumatorul și vânzătorul pot conveni asupra unor condiții contractuale sau acorduri având o perioadă de răspundere contractuală sau un termen de prescripție mai scurtă decât cele prevăzute la alin. (1)-(4), cu condiția ca astfel de perioade ori termene mai scurte să aibă o durată de minimum un an de la data livrării bunului.

Măsurile corective în caz de neconformitate

În caz de neconformitate, consumatorul are dreptul de a beneficia de aducerea în conformitate a bunurilor, de a beneficia de o reducere proporțională a prețului sau de a obține încetarea contractului în condițiile prevăzute la prezentul articol.

Pentru ca bunurile să fie aduse în conformitate, consumatorul poate opta între reparație și înlocuire, cu excepția cazului în care măsura corectivă aleasă ar fi imposibilă sau, în comparație cu cealaltă măsură corectivă disponibilă, ar impune vânzătorului costuri care ar fi disproporționate, luând în considerare toate circumstanțele, inclusiv următoarele:

 • a) valoarea bunurilor în cazul în care nu ar fi existat neconformitatea;
 • b) gravitatea neconformității; sau
 • c) dacă măsura corectivă alternativă ar putea fi executată fără vreun inconvenient semnificativ pentru consumator.

Vânzătorul poate refuza să aducă în conformitate bunurile dacă reparația sau înlocuirea este imposibilă sau i-ar impune costuri care ar fi disproporționate, luând în considerare toate circumstanțele, inclusiv cele prevăzute la alin. (2) lit. a) și b).

Consumatorul nu are dreptul de a obține încetarea contractului dacă neconformitatea este minoră. Sarcina probei cu privire la caracterul minor al neconformității îi revine vânzătorului.

Consumatorii pot să opteze pentru o anumită măsură corectivă în cazul în care neconformitatea bunurilor este constatată la scurt timp după livrare, fără a depăși 30 de zile calendaristice.

Repararea sau înlocuirea bunurilor se face intr-un termen rezonabil care nu poate depăși 15 zile calendaristice din momentul în care vânzătorul a fost informat de către consumator cu privire la neconformitate și care este stabilit de comun acord, în scris, între vânzător și consumator, luânduse în considerare natura și complexitatea bunurilor, natura și gravitatea neconformității și efortul necesar pentru finalizarea reparației sau înlocuirii;

În cazul în care neconformitatea este remediată prin reparație, termenele se prelungesc cu timpul de nefuncționare a bunului, din momentul la care a fost adusă la cunoștința vânzătorului lipsa de conformitate până la predarea efectivă a bunului în stare de utilizare normală către consumator.

Responsabilitatile clientului

Conditiile de garantie nu se aplica pentru problemele sau daunele cauzate de client sau in circumstante cum ar fi, dar fara a se limita la urmatoarele:

 • s-a intervenit asupra produsului, a fost reparat si / sau modificat de personal neautorizat;
 • numarul de serie al produsului (S/N – „serial number”, IMEI, etc.), componentele sau accesoriile au fost modificate, anulate sau eliminate;
 • sigiliile pentru garantie au fost rupte sau schimbate;
 • produsul prezinta defecte fizice: lovituri, crapaturi, ciobiri, rugina sau prezinta urme utilizare in conditii neadecvate: tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, manipulare incorecta, setari si instalari incorecte, virusari, rescrieri de BIOS, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, etc;
 • incapacitatea de utilizare din cauza parolelor / masurilor de securitate uitate sau pierdute.

Procedura trimiterii produselor in garantie

La expedierea produsului pentru garantie te rugam sa ne comunici numarul cererii de service alocat dupa completarea Formularului de SERVICE de forma XIT XXXXX; in cazul produselor expediate prin firmele de curierat rapid va rugam sa mentionezi pe scrisoarea de transport (AWB) NUMARUL FORMULARULUI DE SERVICE, precum si mentiunea „IN ATENTIA DEPARTAMENTULUI DE SERVICE”.

Produsele aduse sau expediate in atentia departamentul de service trebuiesc sa fie complete, sa contina toate accesoriile (recomandam sa fie aduse / expediate in ambalajul original sau un ambalaj adecvat) si insotite de o copie a facturii fiscale de achizitie, a certificatului de garantie original al producatorului / importatorului, precum si o copie a certificatului de garantie emis de ExpertIT.ro care insoteste factura sau este transmis online, via email, clientului.

Produsele care necesita acordarea garantiei pot fi expediate la adresa: str. Mihai Viteazu nr. 208, Reghin, Mures.

Politica de garanție acumulatori

EXPERT IT SRL garantează în cazul tuturor acumulatoarelor furnizate inexistenta defectelor de material pentru o perioada de 6 (șase) luni de la data achizitionarii.

Toate bateriile furnizate de EXPERT IT SRL sunt justificate de a fi liber de defecte în material şi sunt fabricate în conformitate cu caietele de sarcini.

Funcționare generală și condiții de garanție

În timpul perioadei de garanţie un acumulator va fi considerat defect numai în cazul în care acesta nu reuşeşte să livreze minim 60% din capacitatea sa nominală.
Fiecare acumulator trebuie să fie de mărime, design şi capacitate corespunzătoare cerintelor echipamentelor in care se utilizeaza, temperatura de referiinta fiind de 25°C.
Perioada de garanţie poate fi ajustată în funcţie de condiţiile de funcţionare reale, cum ar fi temperatura şi frecvenţa ciclurilor de încărcare/descărcare, publicate în caietele de sarcini. Perioada de garanţie va fi redusă cu 50% pentru fiecare interval de 6°C, cu care este depasita temperatura de baza de 25°C. In cazul in care temperatura de operare este sub 0°C perioada de garantie va fi redusa de asemenea cu 50%.
Fiecare acumulator trebuie să fie încărcat, descarcat, stocat şi întreţinut în conformitate cu instructiuniile prescrise de producător, tensiunea de încărcare fiind 2.25-2.30V/celulă.
Fiecare acumulator trebuie reîncărcat dupa ce s-a descărcat. Cu toate acestea, o perioada maximă de 72 de ore de descărcare este permisă în cazul în care o tensiune de prag de mentinere este prezenta în circuit.
Acumulatorarele lăsate într-o stare descărcată duc la deteriorarea lor permanentă.
EXPERT IT SRL nu este responsabil pentru acumulatoarele, care s-au defectat din cauza incărcării sau instalării incorecte; care prezinta arsuri ale bornelor; care au recipientul sau capacul spart; totodată nu iși asumă responsabilitate pentru stricaciunile cauzate de foc, căldură excesivă, dărâmături, explozie sau congelare, alte daune cauzate de abuz sau neglijenta.

ATENTIE – IMPORTANT!

 • Nu deconectati cablurile de pe bornele acumulatoarelor în timp ce echipamentul la care sunt conectate este in funcțiune!
 • Nu amânați încărcarea/reîncărcarea acumulatoarelor!
 • Nu interconectati acumulatoarele de diferite capacitati sau de diferite tipuri!
 • Nu păstrați acumulatoarele la îndemâna copiilor!
 • Nu încercați să le desfaceti, să le reparati. Aveți grija la căderea acumulatoarelor de la înălțime, pentru că acestea se pot desface și astfel să permita scurgerea electrolitului.
 • Nu aruncați acumulatoarele în apă sau în foc, și nu le încălziți.
 • Nu scurtcircuitati bornele!
 • Acumulatoarele conțin acid sulfuric. Daca observati scurgeri nu le atingeți cu pielea sau cu hainele pe care le purtați!

  Acumulatoarele nu se schimbă în termen de garanţie în cazul constatării următoarelor vicii de exploatare:
 • Monoblocul şi/sau capacul este lovit sau spart;
 • Temperatura de funcţionare a acumulatorului trebuie să fie între +20 şi +25 grade Celsius;
 • Bornele sunt deteriorate;
 • Acumulatorul nu este fixat corespunzător;
 • Acumulatorul este suprasolicitat în urma alegerii necorespunzătoare sau a  folosirii  în stare descărcată;
 • Acumulatorul a explodat din cauza exploatarii necorespunzătoare (supraîncărcare, contacte imperfecte la instalaţia electrică, existenţa scânteilor in zona acumulatorului etc)
 • Sistemul de încărcare este defect (tensiunea releului de incărcare este alta decit cea prescrisã în prezentele instrucţiuni)

Departamentul de service

Solicitarea de ridicare a coletului de la adresa de facturare/livrare va fi facuta de catre ExpertIT.ro (SC EXPERT IT SRL).

In cazul in care nu sunteti la adresa la data la care ajunge curierul puteti opta pentru expedierea printr-o firma de curierat rapid: Fan Courier (telefon: 021-9336) sau Cargus (telefon: Bucuresti:021 – 9330 / Provincie: 021 – 9282) costul transportului fiind conform contract. Este foarte IMPORTANT sa mentionati pe scrisoarea de transport (AWB) NUMARUL FORMULARULUI DE SERVICE, precum si mentiunea „IN ATENTIA DEPARTAMENTULUI DE SERVICE”.Dupa ce coletul / produsul va fi receptionat si verificat veti fi anuntat privind desfasurarea procedurii de garantie / aducere la conformitate a produsului dumneavoastra.

In eventualitatea in care solicitarea de garantie este nejustificata, iar produsul functioneaza conform specificatiilor producatorului, solicitantul va achita costurile aferente transportului, precum si costul de diagnosticare a produsului, stabilit de unitatea de service autorizata dupa verificare.

Mentiuni importante

Pierderea certificatului de garantie, precum si deteriorarea, stergerea sau pierderea etichetei care contine datele de identificare ale produsului (S/N, IMEI etc.) pot duce la pierderea garantiei. In cazul in care nu ai primit alaturat facturii sau pe email certificatul de garantie aferent acesteia emis de ExpertIT.ro il poti solicita oricând la adresa: https://www.ExpertIT.ro/reclamatii. Pentru a va retrimite certificatul de garantie este necesar sa ne comunicati: numar factura, titular, adresa de mail.

In cazul articolelor de tip KIT garantia este oferita pe intreg pachetul si nu individual pentru fiecare produs, de aceea este necesar sa expediati pachetul comercial complet.

In cazul aparatelor de aer conditionat consumatorul pierde garantia in urmatoarele cazuri:

 • Aparatul a suferit interventii din partea unor persoane neautorizate
 • Aparatele care necesita instalare de personal specializat (aer conditionat, radio-CD player, etc) pierd garantia daca instalarea nu a fost efectuata de catre o firma autorizata de importator.
 • Instalarea aparatelor de aer conditionat se face numai de catre o firma autorizata de producator.

In cazul foliilor de protectie pentru telefon (indiferent de materialul din care sunt confectionate) garantia se acorda doar daca produsul a fost montat intr-o unitate GSM autorizata.

Programele si informatiile salvate pe medii de stocare pot fi sterse / pierdute in timpul operatiunilor de service. Va recomandam realizarea de back-up periodic.

Produsele neridicate de la unitatea de service in termen de 6 luni de la finalizarea operatiunilor vor fi declarate abandonate (conform dispozitiilor Codului Civil).

Puteti solicita sprijin pentru a identifica daca produsul necesita acordarea garantiei sau daca intruneste conditiile de garantie / care este perioada de garantie, precum si care este unitatea de service autorizata cea mai apropiata de domiciliul dumneavoastra completand formularul de mai jos.

In cazul anvelopelor, cand defectul de fabricare este constatat dupa montaj, clientul are obligatia sa informeze SC EXPERT IT SRL (ExpertIT.ro) completant formularul de service: https://www.ExpertIT.ro/reclamatii si sa anexeze copii dupa factura de achizitie, certificatul de garantie, certificatul de inmatriculare al autovehiculului, dovada montarii intr-un service autorizat RAR (deviz de montaj) precum si o informare privind constatarea defectiunii (pozitia de montaj, rularea inregistrata, tipul defectiunii si imprejurarile in care a aparut).

Atentie!

Produsele se trimit in service doar daca ati completat formularul de mai jos.
Garantia produselor nu este transmisibila. SC EXPERT IT SRL are obligatie contractuala doar fata de titularul facturii de achizitie.

Suma aferenta produselor creditate se ramburseaza intr-un cont bancar valid (in lei) deschis pe numele titularului de factura.